måndag 5 januari 2009

MKT Snö

Samma kväll som vi var på resturangen i Canmore (Inlägget nedan) så skulle vi fortsatt till en stad som heter Invamere där Jon (Heidis bror) o Jill bor. Vi skulle sova där för att sedan åka till en skidort som heter Kicking Horse. kl var 22:00 och vi skulle köra från resturangen men Jon o Jill som var med sa att vi inte borde köra utan att vi kunde stanna kvar i Canmore. Jills mamma bodde nämligen här i Canmore och hon jobbar med att hålla ordning på andra rika snubbars lägenheter. Många rika har nämligen stora hus här som de använder ca 2 veckor om året som semester hus och resten av året är de tomma. Vi fick nycklarna och kunde sedan sova över där. Nedan är bilder från huset vi sov i. Det hade 3 sovrum och 3 toaletter utsikten var över ett berg som heter 3 sisters.


De flesta eldstäderna går på gas och man använder fjärrkontroll för att starta och ändra lågan :)

Köket och en Slappis

Ni ser 3 sisters i bakgrunden. Tävling hur tror ni det namnet kom till?

3 kommentarer:

  1. Dessa vackra bergstoppar har säkert fått sitt namn efter de tre systrarna Carlberg. För att vi är sånna TOPPENtjejer? eller för att vi har så snygga TOPPAR? Inte? Nä då vet jag inte.

    SvaraRadera
  2. Det var ett svårt uppdrag du gav oss Andy. Jag tycker Ittes verkar mest rät. Men jag har gissat lite vilt nedan. Men det är säkert fel.


    Från början kallades topparna "De tre nunnorna" detta efter att en expedition som campade i området år 1883. Efter en hård snöstorm så tittade en man ut och såg att snön på nordsidan lagt sig så att det såg ut som nunnor. Därav föddes uttrycket.

    År 1886 uppkommer uttrycket de tre systrarna första gången på en karta gjord av Dr. George Dawson, som tyckte det namnet passade bättre.

    Den högste toppen (The Big sister) bestegs av klättrare redan 1887

    Men den minsta (little sister) ,som var svårare att klättra upp på, bestegs inte förräns år 1925.

    SvaraRadera
  3. Haha... jag tror på Ittes gissning. klockren. Gooo Itte...

    SvaraRadera